preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb

vijesti

Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 24. 1. 2022. 14:55

U petak 21. siječnja 2022. učenici osmih razreda (8.a, 8.b, 8.c, 8.d) naše škole posjetili su grad Vukovar u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru”, a s njima su bili i profesori: Nikol Butina, Stojanka Licul, Dominic Rosan, Željko Komesarović i Željko Bošnjak. Ovim se projektom čuva sjećanje na Domovinski rat te ističe važnost Bitke za Vukovar u obrani Republike Hrvatske. Po dolasku u Vukovar učenici su odslušali predavanje „Domovinski rat” u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar. Nakon toga razgledali su, uz stručno vodstvo, izložbeni postav u Centru. Uslijedio je odlazak u Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, a zatim su učenici posjetili Spomen-dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Organiziran je i obilazak crkve sv. Filipa i Jakova koja je nakon teških oštećenja u Domovinskom ratu temeljito obnovljena, no jedan dio ostavljen je kao podsjetnik na ratna stradanja. Nakon ručka učenici su razgledali Muzej vučedolske kulture te Muzej grada Vukovara, a boravak u gradu završen je odlaskom na Vukovarski vodotoranj. Svi su se vratili kući prepuni dojmova i novih znanja.

Fotogalerija

 [više]

Sram i sramežljivost - što ćemo sad?

Autor: Mladen Ćurić, 18. 1. 2022. 10:21

Pozivamo stručne suradnike, nastavnike i roditelje, sukladno mogućnostima, na aktivno sudjelovanje na tribini „Sram i sramežljivost-što ćemo sad?“ koja će se održati 26. siječnja 2022. godine u 18 sati putem You tube kanala.
Tribinu organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade.
Sve zainteresirane molimo da se prijave na e-mail: andreja.radic@stampar.hr

 [više]

Obavijest o organizaciji ulaska učenika u školu

Autor: Jadranka Salopek, 14. 1. 2022. 10:09

Poštovani roditelji, dragi učenici,

započela je dugo očekivana nadogradnja naše škole. Građevinski radovi na školskom igralištu trajat će do kraja siječnja 2023. godine i ono za to vrijeme neće biti u upotrebi.

Ulazak u školu organizirat ćemo:

Glavni ulaz peti, šesti, sedmi, osmi odjeli i međusmjena.

Sjeverozapadni ulaz kod parka prvi i drugi odjeli uključujući boravak i treći i četvrti odjeli koji nisu međusmjena.

Molim roditelje boravkaša da ne čekaju zadnji trenutak za dovođenje djece jer nam se stvara gužva a drugih mogućnosti za ulazak u školu zatvaranjem školskog igrališta nemamo. Ostali upozorite djecu da dolaze pred školu 15 minuta prije početka nastave, ne prije i ne kasnije. Posebno molim za strpljenje u ponedjeljak, 17.1.2022. jer je to prvi dan nove organizacije i moguće su poteškoće koje ćemo rješavati u hodu.

Na kraju priče u siječnju 2023. imat ćemo prekrasnu, ogromnu novu dvoranu i nećemo raditi u tri smjene pa se ove poteškoće oko ulaza čine relativno banalnima.

Hvala na razumijevanju,

Jadranka Salopek, ravnateljica

 [više]

Dragi naši učenici, roditelji i svi Špančani,

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, 12. 1. 2022. 21:37

na početku ove godine 5. siječnja naša ravnateljica gđa Salopek i predsjednik Školskoga odbora Marko Brkljačić uručili su novčanu donaciju od 30.337,50 kuna ravnatelju OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku Nenadu Potkonjaku. Naša humanitarna akcija započela je 17. veljače 2021. s ciljem da se pomogne OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku koja je stradala u potresu i do danas nije upotrebljiva za izvođenje nastave. Donacija je razveselila djelatnike škole i ravnatelja jer će im pomoći u obnovi škole pa su izrazili zahvalnost svim donatorima. Na razini škola dogovorena je suradnja kojoj se svi veselimo.

 [više]

Javni poziv za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, 10. 1. 2022. 18:48

Javni poziv za organizaciju  višednevne izvanučioničke nastave za osme razrede nalazi se u prilogu.

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Mladen Ćurić, Mato Matošević, Marcela Kučeković, Sanja Petek, 23. 12. 2021. 15:13

 [više]

Berlinska bajka

Autor: Mladen Ćurić, Sara Futač, 16. 12. 2021. 08:06

Treća mobilnost u sklopu međunarodnoga projekta Erasmus+ Let me tell you a story održala se od 6. 12. do 10. 12. u njemačkom glavnom gradu Berlinu.

Učiteljica Njemačkoga jezika Ivana Pavić, učiteljica Matematike Natalija Križanac Momčilović i učiteljica Hrvatskoga jezika Sara Futač sudjelovale su na brojnim edukacijama i radionicama u školi Erika Mann Grundschule.

 [više]

Natjecanje Dabar 2021.

Autor: Ana Rašuo, Kristina Biočić, 26. 11. 2021. 15:35

                          

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar 2021. održano je u našoj školi od 8. do 12. studenoga 2021. na CARNET - ovom sustavu MOOC preko sati Informatike. Sudjelovali su učenici od 1. - 4. razreda. Natjecanju su pristupila 59 učenika naše škole. 

Za organizaciju i provedbu natjecanja zadužene su bile Kristina Biočić, učiteljica informatike i Ana Rašuo, učiteljica informatike. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a.

Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske. Natjecanje ima pet kategorija, a učenici rješavaju 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Bravo za sve Kovačićeve Dabriće!

Nadamo se da se vidimo i iduće godine!

                                     

 [više]

Muzej sjećanja

Autor: Marcela Kučeković, Ana Rašuo, 17. 11. 2021. 22:38

Powered by emaze

 [više]

Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jadranka Salopek, 13. 11. 2021. 15:46

Poštovani djelatnici, roditelji i ostali koji ulazite u prostorije Škole,

u privitku je Oduka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o postupanju prilikom ulaska u prostor Škole.

Molimo za razumijevanje i pridržavanje pravila, mi smo državna škola koja je dužna pridržavati se naputaka nadležnih.

S poštovanjem,

Jadranka Salopek, ravnateljica

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Marcela Kučeković, Ana Rašuo, 4. 11. 2021. 11:43

„Za kruh koji tako jednostavno svakoga dana dodirujem,

toliko toga treba

s neba,

iz zemlje

i od čovjeka.“

Josip Prudeus

 

U OŠ Ante Kovačića i ove godine obilježeni su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici, njihove obitelji i učitelji osmislili su različite aktivnosti kojima su nas podsjetili na sve darove koje nam zemlja pruža.     

Dani kruha

Učenici 8.e pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda za pučku kuhinju Župe sv. Antuna Padovanskog kako bi plodove zemlje darivali najpotrebitijima. Mnogi razredi su podržali akciju 8.e. 

Fotogalerija:

https://drive.google.com/drive/folders/1oeb173cDlJxhtmc_i0TWfnrECKWilrCi?usp=sharing

 

 

 

 [više]

Veliki uspjeh naše učiteljice Martine Mikulaš i 3.a razreda

Autor: Ana Rašuo, 22. 10. 2021. 12:00

                                      

Naša učiteljica Martina Mikulaš pohvaljena je od strane Ministarstva obrazovanja i u 500 je najboljih učitelja u Hrvatskoj. Učiteljica Martina se zajedno sa svojim vrijednim razredom uključuje u mnoge projekte, sudjeluje na natjecanjima, vrijedno radi te je ova nagrada s razlogom u pravim rukama. Napominje da to nije samo njen uspjeh nego cijelog razreda i roditelja bez kojih ne bi uspjela realizirati niti jedan projekt.

Našoj učiteljici i vrijednom 3.a razredu želimo puno uspjeha u daljnjem radu.

 [više]

Protokol postupanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jadranka Salopek, 3. 9. 2021. 07:22

Draga djeco, poštovani roditelji i djelatnici,

u privitku je Protokol postupanja za školsku godinu 2021./2022.

Molim sve da ga se pridržavate jer ćemo samo tako ovu školsku godinu odraditi uživo u školi.

Svima želim zdravu, mirnu i uspješnu novu školsku godinu,

vaša ravnateljica

#misli na druge, ostani odgovoran

 [više]

Pranje ruku

Autor: Jadranka Salopek, 10. 3. 2020. 12:26

 [više]

VEČER MATEMATIKE 2021. !!!

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Derniković, 15. 12. 2021. 15:16

I ove je, neizvjesne godine, naša škola otvorila vrata izgradnji pozitivnog stava prema matematici. Zabavnim aktivnostima i novim idejama smo dokazali kako, bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno rješavamo matematičke probleme.

         Održali smo projekt Večeri matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u prvom tjednu prosinca 2021.

       Zahvaljujemo svim učenicima i učiteljicama koje su sudjelovale! Pridržavajući se epidemioloških mjera odaziv je bio nešto manji, ali smo ipak prebrojali 246 sudionika.

Pohvaljujemo najbrojnije, učenike drugih razreda – njih 86!

FOTOGALERIJA

 [više]

Odmorko Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, 15. 12. 2021. 14:57

 [više]

#CodeWeek

Autor: Mladen Ćurić, 20. 10. 2021. 16:05

Naša škola se i ove godine uključila u obilježavanje Europskog tjedna programiranja koji se diljem Europe obilježava od 9. do 24. listopada. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Tako su učitelji Dora Vnučec i Mladen Ćurić u srijedu 20. listopada našim učenicima približili svijet programiranja, ukazali na važnost matematičkih i računalnih principa, te im pokazali kako kreativno razmišljati i sistematično zaključivati.

FOTOGALERIJA

 [više]

Wir sind Schüler aus Europa

Autor: Snježana Pavleković, Mladen Ćurić, 15. 10. 2021. 20:10

Mi smo učenici 6.A i 6.C razreda, učimo njemački jezik od 1.razreda i sudjelovali smo u E-Twinning projektu pod nazivom „Wir sind Schüler aus Europa“  Naše zemlje partneri su bile: Slovenija, Finska, Francuska, Poljska, Slovačka, Turska i Hrvatska.

 

 [više]

Put na Madeiru

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 12. 10. 2021. 16:16

U periodu od 4. do 8. listopada ove godine, održala se naša druga mobilnost u sklopu međunarodnog projekta "Let me tell you a story".

Ova mobilnost bila je namijenjena edukaciji i usavršavanju učitelja naše škole, pa su na put krenuli učitelj informatike Mladen Ćurić, učiteljica razredne nastave Nika Maslać, učiteljica Njemačkog jezika Ivana Pavić te ravnateljica škole, Jadranka Salopek.

 [više]

Dan škole

Autor: Jadranka Salopek, Mladen Ćurić, Sara Futač, Marcela Kučeković, 7. 6. 2021. 17:59

Poštovani djelatnici, roditelji, draga djeco,

po drugi puta drugačije, virtualno, obilježavamo Dan škole. Neka nam je sretan, a sljedeći uživo.

 

 [više]

4. d - Naša Izzi kvizzi priča

Autor: Mladen Ćurić, Snježana Ivanović, 7. 6. 2021. 08:50

U razdoblju od 29.3. do 6.svibnja po prvi puta u Hrvatskoj održano je najveće online natjecanje u kojem je sudjelovalo 12 000 učenika iz gotovo 900 razreda iz cijele Hrvatske. Na tom natjecanju sudjelovao je i naš 4. d razred s razrednicom učiteljicom Snježanom Ivanović. 1. krug natjecanja, od 22.ožujka do 15. travnja završili su na 28. mjestu i time osigurali 2. krug u kojem je sudjelovalo 100 najboljih razreda iz svake kategorije. Od 19. do 25. travnja održao se 2. krug – cilj je bio osvojiti jedno od prvih 10 mjesta koje je vodilo u veliko finale – borbu za pametnu ploču i druge vrijedne nagrade - i uspjeli su. S  trećeg mjesta, 6. svibnja sudjelovali su u finalu boreći se s drugih devet najboljih četvrtih razreda u Hrvatskoj i pobijedili. Za pobjedu je bilo potrebno što brže i točnije riješiti zadatke u maksimalnom vremenu od 45 minuta. Finalnu pobjedu donijeli su im učenici – Lovro Antolković, Jana Kraljević i Petar Vidaković koji su najbrže i najtočnije riješili zadane zadatke. Time su osvojili titulu „Najbolji četvrti razred u Hrvatskoj“.

Kako je bilo na dodjeli glavnih nagrada pogledajte sami – GALERIJA

Dio glavne nagrade koji ih je najviše veselio bio je susret s našim poznatim youtuberima JoombBoosovcima Brunom Lukićem i Nikom Pavičić xniks2x. Jedva su dočekali 27. svibnja kada su se s njima online upoznali. Susret je bio genijalan!

Iskrene čestitke našem 4. d i njihovoj učiteljici na ovom velikom uspjehu!!!

 [više]

Natjecanje u hrvatskome jeziku - možemo i kad je teško

Autor: Vesna Čondić, Mladen Ćurić, 28. 5. 2021. 10:44

Ljubav prema materinskomu jeziku, nadarenost, rad i predanost koji se njeguju i potiču u našoj školi još su jednom dokazali da su jamstvo uspjeha i postizanja izvrsnih rezultata.

I ove se školske godine možemo pohvaliti uspjesima naših učenica koji su u godini punoj izazova nastavili kontinuitet izvrsnosti u znanju hrvatskoga jezika i čitalačkih kompetencija.

Pod vodstvom svojih mentorica, učiteljica hrvatskoga jezika, učenici Jana Horvat, Bruna Paleček, Kata Vučak, Katja Zelenika (7. razr.) i Gabrijela Blagec, Dora Ćutuk, Petar Glavaš, Mislav Hrsan (8. razr.) predstavljali su našu školu na županijskoj razini Natjecanja.

Zahvaljujući ostvarenim rezultatima, na državno Natjecanje pozvane su dvije naše učenice na čiji smo uspjeh iznimno ponosni:

Katja Zelenika, 7. b – 7. mjesto, mentorica Vesna Čondić
Bruna Paleček, 7. a – 10. mjesto, mentorica Vesna Čondić.

Zahvaljujemo im što su i ove godine našu školu svrstale među najbolje u državi i želimo da im ovo iskustvo bude poticaj za buduće izazove i uspjehe.

 [više]

MATliga Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Mikulaš, Ana Rašuo, 25. 5. 2021. 11:10

MATliga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Učenici 2., 4., 5., 6. i 7. razreda naše škole natjecali su se u 4.kola.

Ove godine je na MATligi sudjelovalo 146 škola u 78 gradova Hrvatske.

Sudjelujemo od samog početka u ovom natjecanju te smo redovito  među uspješnijim ekipama.
 
Ove školske godine su po prvi puta na MATligi sudjelovali i učenici 2.razreda i osvojili izvrsna mjesta.
 
Imamo i osvojeno fenomenalno 3.mjesto od 139 ekipa u  kategoriji 7.razreda!
ČESTITKE Maji Tadić i BrunI Paleček  njihovom mentoru prof. Željku Bošnjaku! 
 
Čestitke svim našim malim i velikim matematičarima i njihovim mentorima!
 [više]

IGRAČKOM DO DJEČJEG OSMIJEHA

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 27. 4. 2021. 13:26

Klinički bolnički centar Rebro već neko vrijeme provodi projekt putem kojeg svaki mališan koji dođe u bolnicu, dobije na poklon plišanu igračku ili slikovnicu. Svaka poklonjena igračka je donirana. Donirane igračke su oprane i zapakirane u prozirni papir tako da izgledaju kao poklon. Projekt se trebao provoditi samo za Uskrs, međutim, reakcije mališana su bile toliko pozitivne da je KBC Rebro i dalje odlučio nastaviti sa prikupljanjem i poklanjanjem plišanih  igračaka, slikovnica, puzzli i sl.

2.a razred poziva sve učenike naše škole da se uključe u ovaj projekt prikupljanja igračaka koji će trajati do ponedjeljka, 16. svibnja. Nakon što prikupimo igračke, odnijet ćemo ih u KBC Rebro. 
Zapakirane igračke možete donijeti u učionicu 2.a razreda (K6).
 
 [više]

Državno natjecanje iz matematike

Autor: Mladen Ćurić, Željko Bošnjak, 23. 4. 2021. 08:39

Od 8 predstavnika naše škole na Županijskom natjecanju iz matematike dvoje se njih plasiralo na Državno natjecanje koje će se održati 11. svibnja 2021. godine.
 
1. Ivan Perić, 6.c, mentorica: Ivana Derniković
2. Maja Tadić, 7.c, mentor: Željko Bošnjak
 
Bravoooo za naše matematičare!
 [više]

Državno natjecanje iz informatike - DRŽAVNI PRVAK

Autor: Mladen Ćurić, 16. 4. 2021. 14:09

Od 12. - 14. travnja 2021. održano je 30. državno Natjecanje iz informatike.

Naš učenik Filip Jerleković postao je DRŽAVNI PRVAK osvojivši 1. mjesto u kategoriji Primjena algoritama OŠ za sedme razrede. Podsjećamo da je Filip prošle godine u šestom razredu osvojio 2. mjesto na istom natjecanju, a u petom izvrsno 4. mjesto. Svi smo ponosni na našeg Filipa koji iz godine u godinu dokazuje svoj napredak u sferi natjecateljskog programiranja. Filip je također član Zagrebačkog računalnog saveza gdje se dodatno priprema za sva informatička natjecanja.

Svojim radom i izvrsnim rezultatima zaslužio je poziv na „Juniorsku hrvatsku informatičku olimpijadu“, JHIO 2021. koja će se održati 24. travnja 2021.

Čestitamo našem Filipu i želimo mu mnogo uspjeha u nastavku školovanja i svim budućim natjecanjima!

 [više]

Postali smo eTwinning škola!!!

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 23. 3. 2021. 19:42

Naša škola nagrađena je s eTwinning School Label, eTwinning školskom oznakom 2021.-2022. 

To je veliko postignuće eTwinning tima u našoj školi. Vlasnici smo 11 nacionalnih i 8 europskih oznaka kvalitete.

Službena najava bit će objavljena na portalu eTwinning.net i na ostalim vijestima eTwinninga i Europske komisije.

Koračamo dalje kroz mnoge projekte, istražujemo, čitamo, stvaramo, igramo se, plešemo, pjevamo i pritom učimo!

Čestitke i zahvala svakom učeniku, učitelju, roditelju i cijelim obiteljima koje doprinose uspjesima naših projekata!

https://www.etwinning.net/hr/pub/support/2021--2022-etwinning-school-l

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 22. 3. 2021. 09:56

Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se svake godine 21.ožujka, a simbolično svi mogu dati podršku nošenjem rasparenih šarenih čarapa kako bi se te osobe što bolje integrirale u naše društvo. I mi smo svi s veseljem nosili šarene čarapice. Osobe s Down sindromom su  tople, dobrodušne, vedre i vesele, kopiraju ponašanje svoje sredine, no čitav život im je potrebna njega i pomoć. Sretni smo što poznajemo posebne prijatelje koji obogaćuju i oplemenjuju živote svih nas.

Ples šarenih čarapica

 [više]

Mala šuma

Autor: Mladen Ćurić, 10. 3. 2021. 13:10

 [više]

FAŠNIK U KOVAČIĆU

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 1. 3. 2021. 18:09

 
 
 
VOLIMO SE MASKIRATI 
I RAZNE MASKE IZRAĐIVATI.
UŽIVALI SMO NA FAŠNIČKI DAN
BIO JE SMIJEŠAN I ČAROBAN.
NETKO DRUGI FORA JE BITI
DOGODINE NAS PONOVNO ČEKAJU DOGAĐAJI BAJKOVITI!
 
 [više]

Humanitarna akcija POMOĆ ŠKOLI U SISKU

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, Jadranka Salopek, Marko Brkljačić, 17. 2. 2021. 08:08

Dragi naši učenici, roditelji i svi Špančani,

naša je škola odlučila pomoći školi s potresom pogođenoga područja. Odluka je pala na OŠ Ivana Kukuljevića Sisak koja je dobila crvenu naljepnicu što znači da je neuporabljiva za izvođenje nastave.

Moto OŠ Ivana Kukuljevića Sisak: "Jedina obrazovana osoba je ona koja je naučila kako učiti i kako se mijenjati.“ (Carl Rogers)

Učenici i učitelji će do kraja školske godine biti podstanari u OŠ 22. lipnja Sisak koja ih je velikodušno primila u svoj prostor. Obećano im je da će za njih biti izgrađena nova škola, a u razgovoru s ravnateljicom gđom Željkom Birač dogovorili smo da ćemo pomoći učenicima i učiteljima u nabavi potrebnih nastavnih sredstava pa smo odlučili da naša humanitarna akcija bude usmjerena u tom pravcu.

Dogovoreno je da se skupljaju novčane donacije koje će prikupljati razrednici. Od prikupljenih ćemo donacija kupiti konkretno ono što bude potrebno školi ili njezinim učenicima za uobičajeno funkcioniranje nastave, sukladno iskazanim potrebama od strane škole. Akcija prikupljana novčanih donacija trajat će do kraja ožujka 2021. Tijekom akcije ćemo u pravilnim razmacima obavještavati o prikupljenim iznosima.

Nakon akcije, u dogovoru s ravnateljicom gđom Željkom Birač, kupit ćemo i dostaviti potrebnu opremu učenicima i učiteljima OŠ Ivana Kukuljevića Sisak.

Vjerujemo da ćete i sada pokazati svoje veliko srce i pomoći onima koja je pomoć najpotrebnija.

 [više]

Suprotan dan

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 1. 2. 2021. 09:00

25.siječnja obilježili smo Suprotan dan. Učenici 2.a razreda su taj dan začinili suprotnim radnjama jednog uobičajenog dana.

Hodali smo unatraške po hodnicima, majice i veste smo preokrenuli na “krivu” stranu, zamijenili smo lijevu i desnu papuču, stolce smo okrenuli i naslonili prednji dio tijela, čitali smo unatrag, umjesto ruke dizali smo noge…

Zaigrali smo online igre s riječima suprotnog značenja.

Dešnjaci su pisali lijevom rukom, ljevaci desnom. Bilo je zanimljivo i smiješno!

 Zamijenili smo uloge s učiteljicom, ona je bila učenik. Shvatili smo da baš nije lako biti učitelj, teško je smišljati i postavljati pitanja.

FOTOGALERIJA

 [više]

SRCE ZA SRCE

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 10. 1. 2021. 18:46

Naš projekt Srce za srce koji obuhvaća suradnju učenika naše škole i učenika OŠ Nad lipom, traje od 2012.godine. Ove godine se zbog epidemioloških mjera nismo mogli družiti uživo, no naši dugogodišnji prijatelji su nam bili u mislima. S velikim veseljem smo im donirali didaktičke i društvene igre, slikovnice, različite igračke, slatkiše...

S projektom koji nas najviše raduje, upoznali smo i druge učitelje naše domovine i učitelje susjednih država na webinaru koji se održao početkom ove godine. Vjerujemo da smo nekoga nadahnuli da ostvari sličnu suradnju.
Nadamo se da ćemo se u skorije vrijeme zajedno družiti i uživati u zajedničkim aktivnostima.
                                                            2.a i učiteljica Martina
 
 [više]

Srce za Petrinju, Sisak, Glinu ...

Autor: Mladen Ćurić, Marcela Kučeković, 31. 12. 2020. 09:28

Dragi naši učenici, roditelji i svi Špančani,

u nadi da smo svi dobro i da smo hrabro i s velikim srcem podnijeli sve nedaće koje su zadesile našu domovinu, a posebno područja Petrinje, Siska i Gline, suosjećamo i u mislima smo sa stradalima pa nastojimo pomoći svatko na svoj način.

OŠ Ante Kovačića uvijek je bila spremna pokrenuti humanitarnu akciju kada je to bilo potrebno i nećemo zaboraviti stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Kako su i neki naši djelatnici stanovnici područja teško pogođenog razornim potresom, informirani smo iz prve ruke da humanitarna pomoć pristiže sa svih strana i da je možda bolje da mi sa svojom samostalnom akcijom pričekamo neko vrijeme. Svjesni smo da će pomoć stradalim područjima biti potrebna tijekom dužeg vremenskog perioda, zato smo se odlučili da naša akcija bude organizirana kada za to dođe pravo vrijeme.  O svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

Za sada vas sve upućujemo na akciju u organizaciji Hrvatskog crvenog križa: https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649 , a  sigurni smo da već i sami sudjelujete u istoj ili sličnim humanitarnim akcijama.

U nadi da će već sutra doći mirnije vrijeme, šaljemo od srca potporu i ohrabrenje svim stanovnicima u Sisku, Petrinji, Glini i okolici, ali i našim sugrađanima.

Uz vas su djelatnici OŠ Ante Kovačića.

 [više]

Božićna čestitka

Autor: Mladen Ćurić, Sanja Petek, 22. 12. 2020. 11:42

 [više]

Obavijest o izmjeni trajanja zimskog odmora učenika

Autor: Jadranka Salopek, 20. 12. 2020. 16:56

Dragi učenici, poštovani roditelji i kolege,

u nastvku je poveznica na Odluku MZO o izmjeni Odluke o početku i završetku nastavne godine.

Prvo polugodište završava 23.12.2020. a drugo započinje 18.1.2021.

Miran i zdrav Božić,

#ostanimoodgovorni

 [više]

Tjedan hrvatske kulture u Mađarskoj

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 9. 12. 2020. 18:06

Dvadeset pet godina surađujemo s hrvatskom školom u Mađarskoj kroz različite aktivnosti - posjete učitelja, razmjene učenika, zajednička druženja kroz Škole u prirodi...
Kako ove godine nismo u mogućnosti održati priredbe niti ostvariti međusobne posjete školama, tradicionalnoj mađarskoj manifestaciji Tjedan hrvatske kulture priključili smo se izradom e knjige. Običaje u Hrvata  su na različite načine predstavili učenici 2., 4. i 5. razreda naše škole.

SLIKOVNICA: OBIČAJI U HRVATA

 [više]

Sadnja ljekovitog i začinskog bilja

Autor: Mladen Ćurić, Vesnica Bošnjak, 20. 11. 2020. 20:06

Unatoč svim preprekama i izazovima koje nam je donijela 2020. godina, kreirali smo dvije gredice za sadnju ljekovitog i začinskog bilja. Posadili smo: ružmarin, kadulju, matičnjak, mentu, origano i majčinu dušicu. U sadnji su sudjelovali vrijedni učenici 7.a odjela: Antonija Vreš, Borna Kraljević, Bruna Paleček i Lea Višinger. Nastavljamo u proljeće!

FOTOGALERIJA

 [više]

Akcija pomoći stradalima u potresu

Autor: Jadranka Salopek, 20. 11. 2020. 12:00

Dragi učenici, poštovani roditelji,

kao po običaju učenici OŠ Ante Kovačića pokazuju da su spremni pomagati. Ukoliko se želite uključiti u akciju, dobrodošli ste.

Hvala heart

 

Kovačići za Čučerje
22.3.2020. naš grad pogodio je potres. Mnogi su imali sreće i njihovi domovi su ostali neoštećeni. U Čučerju nisu bili te sreće. Tada je u skrbi Caritasa bilo čak 280 obitelji iz Čučerja, Vidovca i Dankovca. U usporedbi s prošlom godinom, kada je bilo 37 obitelji, bio je to porast za više od 650%. Nakon lipnja broj je postupno smanjivan, te trenutno varira od 120 do 160 obitelji (stariji, nemoćni, samci, obitelji s 2 i više djece, obitelji stradale u potresu).
➡️ 12 obitelji još uvijek živi u kontejnerima, većinom stariji.
Puno stanovnika je ostalo bez posla i ovaj Božić će i zbog toga biti drugačiji od prošlih.


Pokažimo još jednom da Kovačići imaju veliko srce i pomozimo potrebitima!
Nećemo prikupljati novac već namjernice i higijenske potrepštine.
U razdoblju od 23.11. do 4.12. možete u školu (vjeroučiteljima ili stručnoj službi) donijeti nešto od sljedećeg:
POPIS TRENUTNO NAJPOTREBNIJIH NAMIRNICA S DUŽIM ROKOM TRAJANJA I POTREPŠTINA: - riža -tjestenina - sol - šećer - čokolino - trajno mlijeko - ulje - pelene (brojevi 4, 5 i 6) - kaladont - šampon - gel za tuširanje - toaletni papir - tekući deterdžent za suđe - tekući sapun
... ili bilo što drugo, nekvarljivo ili s dužim rokom trajanja (konzerve...)
Također, znamo da nije neophodno, ali s obzirom na nadolazeće blagdane, možete poslati i neki slatkiš za djecu.
Pokažimo još jednom da smo velika škola s još većim heart

 

 [više]

18. studenoga - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Derniković, 17. 11. 2020. 20:01

17. studenoga 2020. obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje predstavnici svih razreda naše škole upalili su svijeće i odali počast svim stradalima.

FOTOGALERIJA

 [više]

Dopisivanje s Poljskom

Autor: Mladen Ćurić, Ivana Pavić, 12. 11. 2020. 08:39

Učenici 6.b razreda zajedno sa svojom razrednicom i učiteljicom Njemačkog jezika Ivanom Pavić započeli su dopisivanje s učenicima iz osnovne škole Podstawowa  iz Poljske.Njima, kao i nama Njemački je strani jezik, pa je vrlo zanimljivo vidjeti na koji način učenici iz druge države usvajaju isti.  Tijekom dopisivanja učenici se upoznaju, razmjenjuju iskustva i uče jedni od drugih. 

 [više]

Polica osiguranja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Jadranka Salopek, 29. 10. 2020. 16:29

U privitku je polica osiguranja za učenike OŠ Ante Kovačića, Zagreb za razdoblje od 1.9.2020. do 1.9.2021.

 [više]

MATliga Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 24. 10. 2020. 12:22

MAT liga ekipno je matematičko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Nastala je sa željom popularizacije matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada.

Sastoji se od 4.kola (listopad, prosinac, ožujak i svibanj).

Ove godine na MATligu je prijavljeno 146 škola u 78 gradova Hrvatske te 1327 parova (2654 učenika).

I naši učenici već četvrtu godinu sudjeluju na MAT ligi i redovito su među uspješnijim ekipama.
Svake godine sve je više zainteresiranih matematičara naše škole, čak 90 učenika od 2.do 7.razreda.
Ove godine su po prvi puta na MATligi sudjelovali i učenici 2.razreda i osvojili odlična mjesta.
 
MAT liga 1.kola 2020./2021.donijela nam je i 1.mjesto - Maja Tadić i Bruna Paleček u kategoriji 7.razreda.
 
Čestitke našim malim i velikim matematičarima i njihovim mentorima!
 
2.razredi - mentori: Vesna Kujundžić, Dajana Lončarević, Ramona Marija Gomuzak, Martina Mikulaš
4.razredi - mentor: Sanja Tkalac-Zubak
5.razredi - mentori: Mara Jakovljević, Danica Govorko
6.razredi - mentori: Ivana Derniković, Natalija Križanac Momčilović
7.razredi - mentor: Željko Bošnjak
 [više]

Svjetski dan razglednice

Autor: Mladen Ćurić, Martina Mikulaš, 8. 10. 2020. 19:04

Učenici od 1.do 4.razreda naše škole obilježili su Svjetski dan razglednice koje provodi Hrvatska pošta, a u okviru projekta World Postcard Day u organizaciji Postcrossinga. 

Prvog listopada 2019. obilježena je 150. obljetnica slanja prve razglednice koja je diljem svijeta proslavljena mnogim događajima. Pogledali smo video u kojem nam je Marko Markica objasnio što je razglednica, povijest razglednice i kako ju poslati. Uz video, dobili  smo i razglednice koje smo poslati svojim najmilijima te na prigodan način obilježili prvi Svjetski dan razglednice. 
 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Raspored po turnusima

19. tjedan 24.1. do 28.1.2022.

A turnus 

5., 7., 1.b, 3.a, 3.b, 3.c popodne

6., 8., 2.f, 4.a, 4.b, 4.c ujutro

11.30 - 14.45 

3.d, 3.e, 3.f, 4.d, 4.e

HONI

4. kolo 29.1.2022.

 

 

Priloženi dokumenti:
2021-TSG compresed 2.pdf

info - nastava

 

Google classroom

OŠ Ante Kovačića koristi Google učionicu

Aktivacija

https://classroom.google.com/

UPUTE ZA KORIŠTENJE

Tableti i Classroom

Priloženi dokumenti:
Provedbeni plan.doc

CMS za škole logo
Osnovna škola Ante Kovačića Zagreb / Kotarnica 17, HR-10090 Zagreb / www.os-akovacica-zg.skole.hr / skola@os-akovacica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju